Tuesday, November 19, 2013

191113: Pantang 40 hari

For me, pantang is the most boring period la. Masa tengah pantang dulu tak sabar-sabar nak merdeka. Hehe. Asyik terbaring and pergerakan pun ada limitation. Yang paling tak best makanan la. =)


Food
Most of the time menu saya nasi putih+ikan goreng+sayur sawi+buah orange :)


Massage
Nak share number tukang urut yang available kat Alor Star. Tapi make sure book awal-awal ya. Tukang urut yang saya ambik nama Cik Nah. Masa mengurut saya tu jadual bulan 8 dia memang full dah. So make sure book awal-awal please. 

1. Cik Nah 017- 4408643
Pro: Tak payah ambik. Dia drive ke rumah kita. ;)
Cons: Cam sakit ja dia urut. Memang tak boleh tidur masa mengurut. Time tungku pun sama. Masa dia tungku belakang badan ja sempat tertidur. hehe. BTW saya seumur hidup tu baru first time berurut. hehe. Tapi sakit time berurut ja. After tu tak sakit pun. :)

2. Kak Umi 017-4040667
Pro: Tak payah ambik. Dia drive ke rumah kita. ;)

3. Mak Teh 017-48231886 (Hp) 04-7644008 (Home)

Set Bersalin
Ubat Perempuan Bersalin warisan Haji Md. Noh Bin Awang. Not recommended untuk yg nak lose weight. Tapi selepas makan memang kita rasa bertenaga dan sihat. Ni cousin yang suggest. Semua adik beradik dia plus anak dia makan ubat bersalin ni.
Set include: Param, ubat makan, boros, barut herba, minyak gamat, ubat lepas pantang, pencuci dan perapat, ubat tambahan khas lepas pantang, kain barut, ubat tambah darah, ubat batuk, ubat sembelit dan minyak belalang hitam.
Price: RM150
Kalau nak boleh contact number ni 017-5963440 (hp) 04-7940095 (home)

Alhamdulillah 40hari tu dah lepas. Yeay! Hurray dorray! hehe. 

2 comments:

dhiera said...

wah.. dh 40 hari dh. cepat ye masa berlalu.

set bersalin belum pernah nampak orang pakai. cer buat full review. hihi. mana tahu boleh bantu orang lain yg tengah survey set bersalin tu

picairin said...

hehe.. dhiera.. anak actually dah 4 bulan lebih dah..update balek suma crita sementara ingat.. masa ngandung dulu ada sindrom malas nak update blog.. ni baru mood rajin datang balek..heee