Tuesday, February 14, 2012

140212: Wedding mood is back

Kemarin, my coursemateS (3 orang ja pun =P) minta checklist E-day and W-day. Wah makin ramai nak mengikut jejak bergelar angkasawati. Encik-encik Mars mula memberi isyarat perkongsian hidup bakal bermula. Makanya persiapan majlis perlu segera bermula. 1st step wajiblah checklist. Baru boleh susun strategi. Betol tak? =) Segan juga mau share checklist yang belom edit. Tergendala akibat kekangan wedding mood yang tak kunjung tiba. Paling best bila ada yang komen suka dengan gantt chart yang disediakan Encik Mars saya. =D Thanks dear kerana memberi kerjasama walaupun masa kamu tersangat pack dengan kerja + proposal master.  

hasil kerja my Mr Mars =)

So, mood berkahwin mula menjengah walaupun theme colour masih blur lagi. aduyai. Cadangan candy pastel colours direject oleh bonda terchenta (dah agak dah kena reject..hehe) because she doesn't like so many colours combination. Paling banyak pun 2 colours+1 neutral colour ja. Plus no no no to orange and yellow colour. Dulu saya pun tak suka yellow color, tapi now i love this color and plan to buy yellow baju kurung  untuk raya nanti.wah puasa pun belom dah fikir raya. hehe. My nikah attire yang merangkap wedding attire tu nanti warna cream. Will discuss moreeee about it with bonda later la. haip!


Yang confirm sekarang ni. My wedding must be simple, low budget but nice! I'm also trying hard to avoid repetition idea from E-day event. And no more hantarans but may be ada buah tangan yang akan dihias dan dibawa semasa majlis bertandang insyaALLAH (cut cost). Pelamin dan bilik pengantin serah pada bonda. No budget for that becoz kalau tak ada pun saya tak kisah. Balek kepada tujuan asal walimah. Menyebarkan tentang perkahwinan. So I will spend more on guests and canopy insyaALLAH. Everyone aim for the best because this might be the only our wedding ceremony. I also think so. Will try my best to perform the best for my wedding event in limited budget. Membazir amalan syaitan. wah-wah melalut panjang. ni bukan mood kawen yang kembali tapi mood menulis yang menjelma. hahaha.. 

=)

5 comments:

mashi said...

pqah nk wedding check list gak!! dah kena prepare sikit2 takut.....
antar kat emel aku. aku tgh blurr nk start yg mna satu hu3

picairin said...

ur emel plz...hehe

mashi said...

rosduma_she88@yahoo.com
thanks
:)

picairin said...

sent! wc =)

Ikmal zulkifli said...

assalam, saya nak gantt chart and wedding list boleh?
ikmalhjzulkifli@gmail.com
terima kasih