Wednesday, February 15, 2012

150212: Idea untuk door gift

cup + ribbon + tag + plastic

plastic + printing sticker

crepe paper + riben + paper

glass jar + ribbon + sticker

brown paper + marker pen/printing 

5 great door gift ideas for those who like DIYing. Yang mana satu idaman kalbu? [nyanyi ala-ala P Ramlee okeh] hehe. 

14 comments:

UyaRayza said...

suke yg 1st and last hehehe..paling jimat yang last hehehe..lukis sendiri jer kn..LIKE!!!

Asfiza said...

as pun suka yang last..nampak simple,jimat dan CUTE :D

picairin said...

Uya>> kalau tangan berseni ok la lukih melukih ni. hehe.. tapi kalau sampai 1k nak lukis kena start prepare awal berbulan-bulan la..hehe

picairin said...

As>> yg cutenya tulisan coooookies tu kn? ^^

shafika fieka said...

suke yg last..simple n comey + jimat..hheeeh

Asfiza said...

a'ah...lukisan COOKIES tu comey..tapi tangan as tak berseni lukis..org lidi pandai lah..hehehe

choclairissa @ intan marliana said...

ok tak tau pilih,,suke semuaaaaa..sekian..hehe :)

picairin said...

fieka>> wah ramai suka yg simple+comey+jimat neh..hehe..

picairin said...

As>> org lidi pom kadang2 boleh jadik cute jugak kalu kena tempatnya..hehe

picairin said...

intan>> terima kasih [tolong sambung] =P

syuhaidah said...

bestnye gne brown bag cm2 tuk letak cookies...simple tp cantik ;)

picairin said...

syuhaidah>> tapi kena cari brown paper yg high quality la.. sbb yg murah tu cepat koyak. dulu tym akak kawen ad yg koyak..tapi mmg murah la brown paper tu bapa sen jak..

Anonymous said...

apa lokasi kamu ya? saya dari klang? macamana nak order dari kamu, ya?

picairin said...

Anon>> maaf ya.. saya tak ambil order.. ni just an idea if u plan to diy the doorgift..=D