Wednesday, December 21, 2011

201211: hantaran

both families (mine and him) has made a decision
the dowry will be 5 versus 7
mak ask me.. Hantaran apa nak bagi?
i suddenly find Mr Google and ask him
after a few days discussion with Mr Google
i make a decision as below

1. Sepersalinan baju nikah
2. buku agama
3. buah-buahan (Fiance to be's family will be given the fruits as well. Mak tak mau sama. okay mak!)
4. sweets (rejected by mak)
5. ferrero roche
6. Cake
7. T-shirt (Fiance to be prefer a sport shoes because his sport shoes already damaged. ok! ok!)


after finalizing the list, we agreed to give


1. Sepersalinan baju nikah
2. buku agama
3. agar-agar kering
4. sport shoes
5. ferrero roche
6. Chocolate Cake
7. _______ (this 1 I dont know what it is. Makanan la for sure. My besties told me they want to sponsor. yeay! Love u guys so much! =))

I planned to have dowry searching mission this weekend but my fiance to be have to work on this weekends. huhu. then we need to postpone the mission to the next weekend. Its ok la. Still have time insyaALLAH! =) 

owh ya.. dulang hantaran akan dipinjamkan secara percuma oleh bos mak saya (pesanan penaja =P). Alhamdulillah. Rezeki ALLAH bukan datang dalam bentuk duit sahaja. Malah barangan seperti ini juga. Alhamdulillah =) but i dont know how it look like. 

may be macam ni kot >>>

comel kan?

tak pun cam gini >>>

taruk bunga sikit-sikit pun dah ok kan?

ntah-ntah cam ni >>>


ada kemungkinan tak cam gini >>>

alololo...unik gitu..

harap macam ni>>>

sweet kan?

nak yang macam ni boleh>>>

muatka? macam muat cincin ja.

yang atas tu semua versi verangan. bos mak punya must look like pic below because she said she want to give kain lapik sekali.

ni yang macam biasa tu la kan. ok la daripada tak da langsung. heee~

hope ada la kain tu warna light chocolate or light pink.=) 1st time nak buat sendiri hantaran. Both my sisters before this upah orang buatkan ja. nervous plak rasa. naseb baik my besties dah janji nak tolong nanti. fuuuuuuuhhh... lega sket... for sure my dowry nanti simple deco with low budget but look nice..hehe.semoga mimpi menjadi kenyataan.. percubaan pertama ni... pray for me everyone =)

4 comments:

Liya Laa said...

InsyaAllah menjadi :))

picairin said...

ameen~ =)

dhiera said...

kemain berangan. sekali tu, kalau tibe2 sama macam atas-atas tu macam mne ea?

picairin said...

sama ka x.. now i still do not plan anythings for the hantaran la dhiera.. coz tkut dah bayang bagai2 sekali barang yg ada macam lain.. so skang save ja dlu pic2 hantaran menarik utk rujukan...huhu.. sempatka seminggu nak jana otak dan siapkan hantaran...huhu