Sunday, June 10, 2012

100612: OP checked

Direct to the point, Alhamdulillah OP dah confirm. Actually OP for nikah, kenduri sebelah perempuan dan kenduri sebelah lelaki ialah my nephew. Anak my cousin. He is 2 year younger than me kalau tak silap. Before ni dia tak confirm because dia final year dan takut time tu dah start keja walaupun I repeatedly told him that my kenduri will be in hari raya. Olang talak keja la olang mau laya. haha. Tapi disebabkan dia tak mau ambil risiko menyebabkan majlis saya tak da gambar. So, dia tak confirm. 

Bila dia tak confirm sampai minggu ni, perasaan risau mula menggila dalam diri. Then, I started contacting my friend's OP. Perempuan. Ya saya nak OP perempuan. Unfortunately, she has been booked on that date. T.T Dia bagi contact number kawan dia and dia pesan suruh book cepat-cepat. Disebabkan gelabah yang teramat, saya pun contact dan dapatkan facebook kawan-kawan beliau untuk check hasil kerja masing-masing dengan segera. Gelabah-gelabah pun sempat lagi pikir nak yang terbahek jugak. hehe. As usual, saya tak puas hati faktor harga. =) Ada promotion menarik yang saya jumpa. In case ada B2B yang memang nak beli Ipad boleh la usha promotion ni. Saya dah tanya Rabu lepas dan dia kata on lagi promotion ni.


Saya tak ambik sebab bajet OP saya tak sebanyak tu. Saya hanya nak gambar dalam DVD. Saya spend RM400 untuk OP. No photobook, no printed photo. Only DVD. Untuk cut cost, saya dah beli photobook kat groupon dan tunggu promotion printing photo dekat group-group deal juga. Hari tu dah ada tapi saya tak beli. Tunggu dah ada gambar baru beli. Oh ya my photobook price is RM50. So, total lost rite now RM450. Trying to search OV for solemnization. Tapi bajet saya for OV+OP= RM1K only. Kalau jumpa yang murah saya on. Kalau tak, saya rakam pakai S2 ja la. Boleh tatap sambil senyum sorang-sorang.  T.T

Psssssttttt take note ya low budget B2B, buka mata luas-luas cari Photobook dan photo printing deal yang best-best dekat Groupon, Streetdeal, Mydeal dan lain-lain yang sama waktu dengannya. Kalau yang dah kaya bole amik pakej lengkap. Goyang kaki tunggu OP edit photobook dan hantar ready made album pada anda. =D


KATERING
KANOPI
CARD
DOOR GIFT
SIGNAGE
OP
MUA
HB
ATTIRE
LEGAL PROCEDURE
HONEYMOON

4 comments:

dhiera said...

nak OP murah ea? cube try anwar artwork shoot & burn rm350. yg lain, nikfitrishariffphotography.blogspot.com. dia pun kire murah jugak~

picairin said...

OP dah ada dhiera... shoot n burn untuk majlis sebelah perempuan, lelaki n akad nikah RM400 ja. Sekarang nak cari OV.. huhu

Miss & Mr. W said...

salam..
boleh kngsi x OP prmpuan yg awk thu?
sy tgh cri2 OP prmpuan gk ni..
thanks :)

picairin said...

Salam. ada dua yang saya tahu..satu kat kedah... ni contact number dia...017 4695926/ 013 3903074 (Hazel Ruslan)... sorang lagi member kat Melaka... dia baru tapi gambar2 dia bagus... ble gi blog dia... http://kunciitusabar.blogspot.com/2012/06/photographer-muslimah.html actually she is my cousin to be... gambar2 dia ok.. dia pon ok... ^.^