Friday, June 1, 2012

010612: Idea yang direject

As I mentioned before, VIP doorgifts haven't decide yet. Actually, I came out with so many ideas but have been rejected because of some issues. Sobs sobs sedih. So, I would like to share the rejected idea here. Maybe the ideas can be used by other B2Bs. =)

1. Personalized brown paper

Tak jumpa yang boleh buat untuk small amount. =(

2. Delicious cake in jar

Too expensive. It cost about RM7 per jar. I'm low budget B2B.=(

3. DIY brown paper bag 

Inspired from a magazine titled Inspirasi Perkahwinan. Kalau sampai last tak jumpa beg untuk VIP saya akan buat jugak yang ni. Berkenan sangat2 dah ni. Hehe

4. Biscuit

Ni idea mak. Dah la kenduri time raya. Nak bagi kueh raya macam tak best jak. =(

Baru 3 idea kena reject (tak termasuk 1 idea mak yang I reject =P) dah down to the earth. hahaha. Down la sangat.hahaha. Mak dah decide nak cari beg yang cantek-cantek dan lain dari yang lain (kena buat sendiri la kalau nak lain dari yang lain.hehe). So we will keep surveying. Banyak lagi masa. Heee.

Till then, Assalamua'alaikum

6 comments:

Liya Laa said...

mahal ek yg jar tue? xjadi jgk nak buat T.T

Lembayung Senja Photography said...

Hi..!! Special Promotion Only for Bride2Be..Click Here http://lembayungsenjaphotography.com/blog/promotion-bride2be-b2b-blogger/

picairin said...

Liya>> depends on penjual kot. yg saya jumpa ni RM7 per jar.. cuba survey tempat laen.. maybe kalau lagi banyak lagi murah ka.. =) saya dapat harga RM7 kalau ambil 100 jar..

FarEast said...

yunk... faiz ader reasionable price ntuk kek in a jar... :)

picairin said...

how much dear? =)

Door Gifts said...

We should enjoy every moment of life but wedding is very special moment for anyone. We are always thinking that how to make our spouse very happy. Wedding door gift is only the way to express your love and make your special one is very happy.