Friday, March 9, 2012

090312: Pengembaraan bermula

Dua minggu menyepi tanpa sebarang update. =) Busy dengan beberapa urusan. Pegi terengganu balek KL kemudian pergi Perlis pula dan alhamdulillah masih bernafas di bandar Kuala Lumpur pagi ini. Actually malas nak start apa-apa berkaitan wedding because tema dan exact date tak ada lagi. To be honest persiapan wedding sekarang masih zero. yilek! Idea-idea tersekat dalam kepala. Belum dicurahkan dalam bentuk 3D. Sekarang dah bulan 3. Wedding bulan Disember InsyaALLAH. Lambat lagi. Tapi baru-baru ni macam ada ura-ura majlis akan diawalkan. huhu. 

So Mr Mars and I decided to start preparing from now! fuuuuuh. Proses booking booking tolak tepi dulu sebab tak da exact date. Tapi proses survey dah pom bermula. Tinggal nak ranking kan saja. For now, maybe we will start on wedding outfits, family attires, design card, thank you tag, signage, guest book and segala deco-deco props. InsyaALLAH tomorrow we will start survey kain untuk family attire dulu. Ikut petua mak, cari baju dulu then dari warna baju tu baru pilih tema. Dulu time tunang pom tema nya lain tapi tukar jadik lain after beli kain baju tunang. After dah ada tema, baru boleh proceed yang lain-lain insyaALLAH. =) 

Rabbi yassir wala tu'assir 
Rabbi tammim bilkhoir
Oh ALLAH make it easy, and do not make it difficult
Oh ALLAH make it end well

Assalamua'alaikum =)

Terengganu getawaaaayyy..!!! 
SubhanALLAH cantek kan ciptaan ALLAH =)

2 comments:

UyaRayza said...

tak lama dah bulan disember tue ;)..pejam celik dh smpai bulan 12..good luck dear

picairin said...

uya>> tiba2 rasa neves... hehe... ok will start wed prep asap insyaALLAH =)