Tuesday, January 17, 2012

170112: Post Mortem [hantaran:from me for him]

As I've told u guys before, ni first time I made hantaranssss by myself. Alhamdulillah dengan budget ciput hantaran-hantaran ciput berjaya disiapkan walaupun ada cacat celanya. ada beberapa mistakes yang nak share kat sini. so thats, others will not repeat the same mistakes..huhu...

1. Please buang segala tag harga after beli barang hantaran. So bila kelam kelibut ada 2 hari ja nak buat hantaran tu, tak da la tag harga tu pun lupa nak tanggal. Ades. Malu den. Akibat last minute wat keja...dushhh....

2. Bunga n segala hiasan kena lekatkan pada hantaran. Please jangan selit-selit. Kalau U angkat the hantaransss by yourselves gi ke kereta ur future family in law tak pa la. Tapi bila orang lain angkat mereka enggak aware dengan bunga-bungaan yang mampu beterbangan sesuka suki tu. Naseb baek tak semua terabur..=P

ok...now is show time... I would like to present my last minute work... taraaaaaaaaaaa

Tat nenas sponsored by my aunt (Mak Ndak Lily)

kain akad nikah insyaALLAH

sport shoes request by him

buku aku terima nikahnya by Ustaz Hasrizal

agar-agar kering

forrero rochessss

yang kosong tu last minit baru letak..tak sempat nak hias apa-apa.. terus letak kek secret recipe segedabak sponsored by my SMKSA classmates 

tak senonoh kan bagi hantaran letak gedabak gitu.. adoi... 

review budget for hantaran (not include barang-barang hantaran):-
Tisu buat bunga = RM3.90
Riben=RM27.50 (ada lagi lebih daripada half = RM13.50)
Pinggan=RM10
kertas = RM1
kertas untuk kotak=RM10
Bakul+balang= guna yang sedia ada
Total=RM38.40


Psssssttttt learn from the mistake! First trial yang memuaskan hati! =)

10 comments:

ni@ @in said...

simple but comel..suke suke(^__^)

Asfiza said...

awak...awak beli pinggan putih tu kat mana?

emel as di ct_norasfiza@yahoo.com.my

picairin said...

nia>> suka jugak walaupun simple sangat..haha

picairin said...

as>> kat KK home deco Klang.. 1= RM2.50 j..murah kan? ritu g KK home deco Jalan Tar n s.alam tapi xda... i think better u call tanya dulu before pegi... sebab bukan semua outlet ad kot...yg klang ni pom i kol n book dlu... esok tu baru pegi ambil n beli...

Asfiza said...

murahnyaaa....

yeke?alooo...nak jugak....tolong belikan boleh picairin?as bayar..huhu

picairin said...

alamak... i stay kL.. tu pom minta orang tolong belikan.. cuba u tanya ad tak sesiapa stay klang kt group b2b... ble mntak dorg belikan...

dhiera said...

tisu tu beli dekat ikea ke?
kite suka hantaran macam ni. simple but still nice. thumb up dear~

Asfiza said...

apa nama pinggan putih tu picairin?

picairin said...

dhiera>> tisu beli kat jusco j... thanks dear..

picairin said...

as>> ntah la.. ckp j pinggan square warna putih.. i punya 10X10 inch...