Thursday, January 26, 2012

260112: Akak ni yang bertunang baru-baru ni kan?

Assalamu'alaikum,

lately ni banyak sangat dugaan. Betul la orang kata bertunang banyak cabaran. Tapi cabaran ni bukan cabaran dalam perhubungan tapi cabaran pekerjaan. huhu. Ada kaitan tak? hehe.. Ok ada cerita lucu nak share. Actually yesterday masa nak solat Zohor, spesifiknya setelah selesai ambil wudhuk, tengah siap-siap nak solat, ada hamba ALLAH ni tiba-tiba tegur.


"Eh akak ni yang bertunang baru-baru ni kan?"

"Err... a'a."

"Bila nak langsung?"

"InsyaALLAH bulan Disember ni. Emmm... macam mana boleh tahu?"

"Ada friend dengan senior kat fb"

"ohhh...=)"

Tiba-tiba rasa diva. hahahaha. Ya la, selalu kalau I TIBA-TIBA join program mesti orang ingat I junior sebab tak pernah tengok I. Siap ada budak batch I tapi course lain bahasakan diri dia akak lagi. Sebabnya muka ni tak pernah mesra alam dengan program kolej. hahaha. Junior senior apatah lagi. Tak tau pun kewujudan I  kat UKM Kampus KL tu. huhu. Actually dalam batch course I yang ada dalam 97 orang tu, I yang kedua bertunang. Tambah pula time bertunang tu, my coursemates ada yang dijemput hadir bersama-sama kamera hp yang canggih manggih yang boleh on the spot upload my photo kat Fb tu. Tak hairan la kalau hari ini kalau ramai orang tegur U 'eh macam biasa jumpa la' . U guys bole cakap 'maybe jumpa kat Fb kot' tak pun 'maybe U stalker Fb i kot' hahaha. Rasa lucu dan lawak plak tengah-tengah stress dengan kerja, ada yang tegur macam tu.1st time rasa perasaan orang-orang famous amos. =P 

Psssssssstttt my friend only publishkan pic tu public tak sampai satu hari. Lepas tu dia dah tukar private untuk orang-orang tertentu atas permintaan I.Emmm... facebook oh facebook...


Matlamat yang sama tapi penerimaan yang berbeza. Aiyark.

4 comments:

UyaRayza said...

niceee hehehe..fb menyenangkan proses tslak-menstalk hehehe..jrg stalk tp bile dh stalk mmg smpai sedalam2nye stalk boley hehehe

choclairissa @ intan marliana said...

hurm silap2 kite akan sambut anniversary same2 :)

picairin said...

UyaRayza>> erk..stalker profesional neh...haha...

picairin said...

marliana>> awk dis jugak eh?? yeay ada geng! gimme 5! ^^