Saturday, January 28, 2012

280112: Tema majlis sebelah saya

Assalamu'alaikum

Actually tersangat buntu membuat pilihan warna tema. huhu. Majlis akad nikah dan bersanding saya akan diadakan pada hari yang sama insyaALLAH. Majlis akad nikah akan dijalankan sebelah pagi dan majlis bersanding akan diadakan pada sebelah tengah hari sehinggalah petang. Sebabnya? Yang utama seperti yang saya kerap ulang-ulang sampai anda bohsan nak baca (=P), saya ni low budget B2B. So bila 2 majlis dalam satu hari, banyak penjimatan yang akan berlaku. First, baju hanya perlu sehelai sahaja untuk kedua-dua event. But I'm thinking to make it look lil bit different la for both events. May be akan buat dua tudung or tambah accessories time bersanding [will discuss about this later yah]. 2nd, 3rd and 4th reasons, duet kenduri, MUA and canopy juga boleh jimat. Last few weeks, my fiance ada bagitau family beliau dah pilih warna turquoise. Tapi, lately ni dengar ura-ura macam nak tukar warna lain pula. Plan asal nak tunggu his side decide dulu. Tapi macam lambat ja keputusannya. So let me decide first la.hehe.

So tanpa berlengah-lengah, I terjah la blogs dan facebooks yang menawarkan pilihan-pilihan warna yang mampu membuatkan mata ku menjadi rambang. Alahai. Patut la FFIL tak buat-buat keputusan lagi. Setelah di tolak, bahagi dan punca kuasa kan semua pilihan caca merba yang ada. Tinggal lah beberapa gabungan warna yang menarik yang perlu dipilih. Calon-calonnya ialah

1. purple+brown+cream

2. Purple+plum+brown

3. different tones of purple+green+white

4. purple+yellow+brown

 5. mustard+brown
 6. green+brown

7. pink+grey

 8. green+yellow+brown
9. pink+peach+yellow+grey


eh2...pas bahagi, tolak, punca kuasa pun masih ada 9 choices. Oh no. Macam ni kena buat tema pelangi ja la.  senang sikit. Boley? hahahahahahaha~ 

6 comments:

ameyamiza said...

jalan sini.. tema kite pon purple. tp purple silver :)

ameyamiza.blogspot.com

picairin said...

nak tgk awak pnya tema la ^^ jap nak g jalan2 kat blog awak.. =)

dhiera said...

alamak byk ye pilihan~

Atiqah Ahmad said...

i buat one day jugak. nikah pagi, reception tengahari. penat la juge. jimat tang makan jer sebab baju, makeup sume dua kali. heee~

picairin said...

Dhiera>> rambang mata..heee

picairin said...

Atiqah Ahmad>> sempat ek tukar baju.. ni pom duk risau takut rushing sbb buat 1 hari...parents pom xda experiences lagi wat nikah n reception in 1 day...huhu