Sunday, January 22, 2012

220112: Perbelanjaan Pertunangan

MY EXPENDITURE

Baju Tunang :
Chiffon brown
Lining brown
Lace Pink
Chiffon Pink (tudung)
Anak Tudung
Total: RM550


Kain Baju Nikah :
Kain baju melayu shantung klasik
Total: RM350


Hantaran :
Sport shoes : RM60
Buku agama : RM55
Bunga tisu : RM3.90
Riben: RM13.50
Pinggan putih: RM10
Kertas kotak: RM10
Kertas : RM1
Total: RM153.40


Hand Bouquet:-
Flower: RM27.20
Riben: RM2.50
Total: RM29.70


Photography:-
Photobook: RM78
Total: RM78


Kenduri: sponsored by my parents terchenta

TOTAL DAMAGED : RM1161.10


HIS EXPENDITURE


Kain Baju Nikah :
Chiffon cream
Lining cream
Chiffon light cream (tudung)
Anak tudung
Total: RM750


Ring: Rm630


Hantaran: sponsored!


TOTAL BURNED : RM 1380


Untuk B2B yang low budget, u guys better beli baju ready made untuk tunang sebab lagi murah. Boleh tengok di Maju Junction. I penah tengok banyak yang cantik-cantik dan murah-murah. Actually I am also low budget B2B tapi tersalah langkah. hahaha...Kalau u guys perasan duet I banyak burn kat baju.huk33.Tapi serious ckp tak waste pom kalu dapat baju yg kita idamkan..=D u guys kalau nak sewa baju tunang I pom boleh. Tak kisah la untuk dinner ka tunang ka nikah ka kawin ka. I bagi satu set dengan shawl. Boleh email I kat syafiqahsaidun@yahoo.com if interested okay.  ^.^

Pssssssttttt dengan ini tamatlah sesi Post Mortem E-day. Proceeed to W-day. ^_^

4 comments:

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

rina beli bju tunang kt mju junction je hehe..tp okla tu rm550..ade org spent more than thousand kan :)

picairin said...

tu la.. sepatutnya price sampai thousand juga kot..tapi upah jahit xda..plus kain beli tym sales... hehe.. ^.^

dhiera said...

saya kenduri pun parents sponsor~ hantaran pun disponsor mase e-day ritu~ kuikui

picairin said...

hehe.. to be honest.. my part tu pom bkn suma kluar duet sndiri... half tu mak yg bayarkan..hehe