Thursday, May 3, 2012

030512: DIY Invitation Card

Assalamu'alaikum

Hi everyone! =) Target untuk minggu ni mahu siapkan kad jemputan perkahwinan. Yah. I will print it by myself. Before ni ada juga fikir mahu di hantar ke kedai supaya hasilnya lebih gempak. Tapi bila kira-kira balik tambah tolak kos tersembunyi (termasuk transportation) then I prefer untuk print sendiri guna printer dan dakwat sendiri. Hasilnya may be tak seanggun kedai punya printer tapi insyaALLAH will try my best untuk hasilkan kad sebaik mungkin dengan kos seminima mungkin. Ramai cakap 'buat kad cantek-cantek, mahal-mahal pun lepas kenduri orang buang jugak'. Saya tak cakap tapi orang lain yang cakap. Saya cuma ubah sikit-sikit ja ayat tu. Tapi maknanya tetap sama hokey. hehe. Apa pun, pendapat saya, walaupun orang akan buang tapi saya tetap akan simpan satu as kenangan. Dan titik peluh sendiri untuk big day sendiri sangat-sangatlah berharga. Nanti dah tua boleh lah dengan bangganya tunjuk dekat cucu cicit betapa jelitanya kad nenek time kahwin dulu. Fuuuhhhh kelas kau nenek. =P

Actually, nak share dengan B2B [tak kisahla tahun bila mau kawin] tempat-tempat menarik untuk dapatkan template kad kahwin secara percuma tanpa caj-caj tersembunyi. Menarik tak? Menarik tak? Hehe..


6 comments:

dhiera said...

antara 3 website yg ada ni, saya tahu wedding chicks je..

Cik Nyza said...

kite pnye kad kahwin pun DIY jer..pkai publisher.. hikhik
paling sempoi kot

picairin said...

Dhiera>> wedding chick mmg famous...hehe...

picairin said...

Cik Nyza>> vavava...saya pakai microsoft word jak.. hahahaha...sgt biasa... hahahaha

Cik Mashi said...

siyes! sume tantek2 tau~~ >_<
salm knal dri cik mashi ea..
btw, free visit/follow la blog sye
cikmashi-bridetobe.blogspot.com
tq

picairin said...

agree tapi kita pny simple jak.. huhu.. thanks for visiting this site yah mashi.salam kenal.:)