Monday, May 21, 2012

210512: Info should be in the card

Assalamua'alaikum =)

Printer mengamuk
Laptop merajuk

Alhamdulillah dah settle pujuk Mr Printer, dan Miss Compaq. So kad dah progress. I dah print about 200 pieces last Saturday. Another 200 pieces has been printed yesterday. Kad saya teramat la simple. Hanya info-info penting saja dimasukkan. So, nak share isi wajib ada dalam kad kahwin.

1. Nama Parents
Reason: My guests mostly are mak's friends, abah's friends, relatives and also neighbors. Bukan semua tetamu tu kenal siapa kita. So, tak da la tetamu tertanya-tanya, eh ni kenduri siapa ntah. =)

2. Nama Pengantin
Reason: Tujuan walimah tu sendiri untuk menghebahkan perkahwinan. So, tercapai lah tujuan walimah hatta pada mereka yang tak dapat menghadirkan diri sekalipun. setuju? 

3. Tarikh 
Reason: Takda tarikh orang tak mai la majlis kenduri.Adoi.

4. Tempat
Reason: Supaya tetamu tak hilang arah tujuan. =P

5. Masa
Reason: Jadikan majlis lebih teratur. Tak da la tetamu nak datang awal or lewat sangat. Susah juga kalau tetamu dah datang tapi makanan tak ready lagi. yes or yes?

6. Nombor untuk dihubungi
Reason: Kalau sesat contohnya, guests boleh contact untuk pastikan berada pada jalan yang benarrr...

7. Peta
Reason: Memudahkan guests yang tak pernah datang rumah.

Reason: Support map. Some people come alone. So it ease them. Payah jugak nak usha map sambil drive. Much more comfy, bila ada mesin tolong sebutkan 'Turn left Turn right Go straight" =P

Dalam kad saya tak ada doa pengantin or nama ALLAH. Sebabnya, kad ni selalunya orang buang. So, saya decide doa untuk pengantin akan saya letak di tempat lain. Di mana? InsyaALLAH bila dah siap nanti saya announce.

mula-mula ingat nak reveal kad sendiri.. tapi tunggu la next post baru reveal.. heee... by the way.. kad ni cantek kan? jumpa kad ni dekat weddingchicks =)

4 comments:

izaFiza said...

wah.kentalnya design n print sendiri yer.btw, gud luck dear =)

picairin said...

yg simple2 bole la... kerah keringat time weekend..haha

Anonymous said...

wowwww!! print sndiri? nnt i nk tmpah printing kat u blh? harga kawan2..;)

picairin said...

bole2..asal rasa macam kenal jak anon neh.. hahaha